Informatie over de e-mail van Registrar.EU

Informatie de Hosting.NL website Mijn Hosting dashboard

Updates

Informatie

Er is inmiddels meer bekend over de e-mail die sommige klanten hebben ontvangen van “Registrar.EU”.

In verband met de NIS2-richtlijn is voor sommige klanten een verificatie proces gestart voor het controleren van de domeinregistratiegegevens. Deze verificatie heeft betrekking op de volgende TLD’s: .at, .co.at, .or.at, .dk, .fi, .fr, .pm, .re, .tf, .wf, .yt, .de, .it, .nl, .amsterdam, .pl

De NIS2-richtlijn gaat over het bijhouden van correcte domeinregistratiegegevens. Dit betekent dat de contactinformatie van mensen die een domein bezitten—zoals e-mailadressen en telefoonnummers—gecontroleerd en up-to-date moeten zijn. Dit helpt om cyberbeveiligingsrisico’s te verkleinen, omdat het makkelijker wordt om de eigenaar van een domeinnaam te bereiken als er problemen zijn.

Voor domeinen die vóór 14 oktober zijn geregistreerd, is e-mailverificatie verplicht, maar zullen er geen schorsingen plaatsvinden vóór 15 januari 2025. Na 15 januari 2025 worden domeinen met niet-gecontroleerde e-mailadressen geschorst.

Het is van belang dat de verificatie vóór 15 januari 2025 plaatsvindt. Wij nemen contact met u op indien de verificatie voor die tijd niet geslaagd is.

oktober 16, 2024 · 13:24 CEST

← Terug